Banoret e Vlores ne grev urie

0
821
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

 

Dhjete familje,banore te nje pallati ne Vlore,ne greve urie. Duke nisur prej sot,dhjete familje te perbere edhe nga njerez invalide dhe deri edhe te semure kane  nisur protesten,duke deklaruar edhe pershkallezim te saj,ndersa keta te fundit,protesten e tyre  do ta vijojne edhe tek ministria  e drejtesise,prej dites se hene. Djete familje te pallatit,ne pronen e te cileve eshte ngritur edhe objekti kane tashme nje urdher prej 10 ditesh per te dale nga banesat e tyre,ne baz te nje vendimi qe keta te fundit e quajne te fallsifikuar nga personat qe kerkojne pronesine e tokes. Banoret deklarojne,madje duke bere te njohura edhe dokumentat e tyre te vjetra,se jane banore te vjeter,autoktone  te zones dhe shtepive apo prones se tyre rreth 100 vjecare . Prej sot ata kane nisur greven e urise,ndersa kane deklaruar me  ze te larte,se nga banesat dalin thjesht te vdekur.  Pallati eshte ndertuar mbi dokumentat e tyre,ne ate kohe sipas tyre te cilesuara te rregullta,ndersa tashme dalin te fallsifikuara. Sipas banoreve,vetem kur eshte ndertuar pallati,personat qe kerkojne token dhe e cilesojne prone te tyre,i kane bere dokumentat vetem kur eshte ndertuar pallati dhe jo me pare.

Te henen protesta e tyre do te pershkallezohet ne ministrine e drejtesise ne Tirane,per te vijuar me pas me greven e urise ne banesat ku jetojne aktualisht,ndersa nuk kerkojne asgje me shume  se e drejta e tyre,ndersa kane riperseritur se nuk do te dalin ne ansje moment nga banesat e tyre,por kjo do te ndodh vetem kur ata te jene te vdekur brenda banesave

Jane dhjete familje te cilat tashme rrezikojne te dalin ne rruge,ndersa protesta e tyre ka nisur duke u pershkallezuar. Banoret kane nisur tasjhme greven e urise,ndersa te henen ne ministrine e drejtesise,aty ku do te kerkojne drejtesi per nje prone qe e kane trasheguar ,por qe sipas tyre po tentojne ti grabisin.///

mqdefault

grevaaa

 

Zjarr Tv Ad