Besa e Shqipërisë përballë Besës së Kosovës – Nga Kastriot Çipi

0
149
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Besa Shahini u bë Ministre e Arsimit dhe, natyrshëm, u bëra kureshtar të di çfarë arsimi dhe përvoje profesionale ka Ministrja që vjen nga Kosova. Shkrova emrin e saj dhe kërkova në internet për një biografi dhe zbulova se ka edhe një person tjetër, me të njëjtin emër dhe mbiemër. E kështu, lexova biografitë e të dyja Besave dhe m’u krijua një dilemë: pse u bë Ministre Arsimi Besa nga Kosova dhe jo ajo nga Shqipëria?
Besa nga Shqipëria ka 6 vjet përvojë jetësore më shumë se Besa nga Kosova.
Të dyja Besat flasin anglisht. Besa nga Kosova flet edhe serbisht, ndërsa Besa nga Shqipëria flet edhe italisht. Besa nga Shqiperia flet shume me mire edhe shqipen.
Besa nga Shqipëria është lindur (më 1976) dhe jeton në Shqipëri, ndërsa Besa nga Kosova ka vetëm një vit e gjysmë në Shqipëri. Meqë ra fjala, Besa nga Kosova erdhi në Shqipëri si zv. ministre, sërish duke u preferuar para Besës nga Shqipëria.
Besa nga Kosova ka studiuar në Kanada dhe në Gjermani, ndërsa Besa nga Shqipëria ka studiuar në Amerikë, Itali, Angli, Spanjë, Austri dhe Suedi.
Besa nga Kosova ka vetëm master, ndërsa Besa nga Shqipëria është doktor shkencash dhe profesor i asocuar dhe së shpejti merr edhe titullin profesor.
Besa nga Kosova nuk ka punuar asnjë ditë në jetë në arsim, ndërsa Besa nga Shqipëria është pedagoge prej 20 vjetësh, madje jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Maqedoni e Kosovë.
Besa nga Kosova thotë se ka botuar 20 artikuj, por online mund të gjesh vetëm njërin prej tyre, me bashkëautor, që ka lidhje me politikat ekonomike të Gjeorgjisë, ndërsa Besa nga Shqipëria liston mbi 50 artikuj të botuar, një pjesë e të cilëve gjenden edhe online.
Atëherë pse, pra, Besa nga Shqipëria nuk bëhet dot as zv. Ministre, as Ministre e Arsimit? Përgjigjen e mora sonte, nga intervista e Besës nga Kosova me Arian Çanin tek emisioni “Zonë e Lirë”. Arsyeja nuk është se Besa nga Kosova është shoqe klase e Elisa Spiropalit dhe mikeshë e Erion Veliajt. Arsyeja është se Besa nga Kosova ka punuar me projektin “ESI – European Stability Initiative” (Nisma për Stabilitet Europian), një projekt i… Soros!
Ja pra, se si bëhet karrierë me “rilindjen”! Ja se kush na qeveris!

Biografia e Beses nga Kosova

https://www.esiweb.org/index.php?lang=en&id=279&person_ID=35

Biografia e Beses nga Shqiperia

http://www.feut.edu.al/single-pedagog.html…

https://www.yumpu.com/…/besa-shahini-cv-september-2013pdf…/3

 

Zjarr Tv Ad