Bibla e porsazbuluar: “Jezusi nuk është kryqëzuar dhe nuk është bir i Zotit”

0
928
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Në Turqi është zbuluar një libër i cili mendohet se është Bibla më e vjetër që mund të ketë ekzistuar. Sipas datimit me izotope të karbonit, libri të cilin e quajnë Bibla e “re”, që daton rreth 1.500 vjet, ka në brendësi të saj dhe ligjërimin e predikimin e Shën Barnabasit. Qeveria e Turqisë këtë libër e ka zhvendos në një nga muzetë, nën shoqërimin e forcave të mëdha të policisë.

Ndërkohë në lidhje me këtë libër Vatikani ka shprehur interesim të madh e të jashtëzakonshëm që ta lexojnë këtë atë. Shën Barnabasi ka qënë një nga nxënësit e Jezu Krishtit, dhe në Ungjillin e tij ai thekson se Jezusi kurrë nuk është kryqëzuar. Ai në vend të kësaj thekson se Jezusi ka fluturua në Qiell derisa ka qënë gjallë dhe se Juda është ai që është kryqëzuar në vend të tij në kryq.

Në këtë Bibël që mendohet të jëtë më e vjetra thuhet se Jezusi nuk është bir i Zotit, por është vetëm profet që ka predikuar dhe përcjellur fjalët e Zotit. Ky është një libër i cili ka vlerë prej 28 milion dollarësh.

Ndërkohë që ekspertët e religjioneve besojnë dhe janë të mendimit se kjo Bibël është e vërtetë, sepse është e shkruar me shkronja të arta në lëkurë të zezë dhe në gjuhën e vjetër arameje, gjuhë me të cilën është shërbyer edhe Jezu Krishti.

Zjarr Tv Ad