Bien shitjet e makinave në Kinë

0
7

Shitjet ranë me 6% në 22.7 milionë sektorë në vitin 2018, sipas China Passenger Car Association (CPCA). Në dhjetor shitjet u ulën me 19.2 % krahasuan me të njëjtën periudhë një vit më parë, tha CPCA. Rënia vjen në mes të një ngadalësimi në ekonominë e Kinës, pasi lufta tregtare me SHBA-të tronditi besimin e konsumatorëve. Rënia e tregtimit ka goditur sektorin prodhues të Kinës, i cili u tkurr muajin e kaluar për herë të parë në më shumë se dy vjet, sipas të dhënave zyrtare. Rënia e eksportit ka forcuar nevojën që Pekini të mbështet tek konusmatorët e brendshëm për të rritur ekonominë. Prodhuesit e jashtëm të makinave si Ford, Volkswagen, Jaguar Land Rover dhe General Motors kanë raportuar rënie të shitjeve gjatë muajve të fundit në Kinë.