Boçi: Loja me Akademinë e Shkencave, farsë si loja “ne jemi dy shqiponja”

0
472

Deputeti i Partisë Demokratike, Luciano Boçi, ka reaguar në rrjetin e tij social facebook, në lidhje reformimin e shumë pritur të Akedemisë së Shkencave, por që kryeministri Rama nuk e  zhvilloi asnjëherë.

“Fortuna” e daklaruar që Rama do shkaktonte mbi Akademinë, kur sapo ai mori pushtetin në 2013, nuk ndodhi asnjëherë. Akademia as nuk u reformua, as nuk u pajis me Ligj të veçantë dhe as nuk u financua realisht për të realizuar Kërkim Shkencor., shkruan Boçi në postimin e tij.

Deputeti Boçi shprehet se kjo është pjesë e çorientimit që i bëri Rama me dashje përgjatë 4 viteve asaj pak shkence shqiptare, për të cilën nuk foli asnjëherë, nuk e mbështeti, nuk e financoi, përpos që vetëm e përçmoi e braktisi dhe e zhvlerësoi plotësisht.

Ajo që ka ngjarë sot me Akademinë ngjan si dy pika uji me atë që ka ndodhur në Universitete e që ka ndodhur në Arsimin parauniversitar në tërësi. Farsë zgjedhjesh sipas lojës “ne jemi dy shqiponja….”, vijon Boçi në postimin e tij.

Postimi i Luciono Boçi-t në FB: