Braverman nuk i “ndahet” shqiptarëve:Vijnë këtu ilegalisht duke shfrytëzuar bujarinë e popullit britanik

0
126
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Sekretarja i Brendshme Britanike fajësoi sot emigrantët ekonomikë ‘të cilët shfrytëzojnë bujarinë e popullit britanik’ për krizën e migrimit të Kanalit – pasi doli se vetëm 36 shqiptarë të arrestuar nga zyrtarët janë kthyer në Shqipëri javët e fundit.

Suella Braverman u shpreh se nuk donte t’ia drejtonte gishtin e fajit ndonjë sekretari të veçantë për mbipopullimin në Manston.

Unë nuk do të drejtoj gishtin e fajit ndaj një personi, nuk është aq e thjeshtë sa kjo,” i tha ajo Komitetit të Çështjeve të Brendshme të Commons. E pyetur sërish, ajo tha: ‘Dëgjo, nuk mendoj se është e dobishme të drejtosh gishtin e fajit te dikush.’

E shtyrë më tej, ajo u kundërpërgjigj: “Unë ju them se kush është faji, është shumë e qartë se kush është faji, janë njerëzit që po thyejnë rregullat tona, vijnë këtu ilegalisht, duke shfrytëzuar njerëzit e cenueshëm dhe duke u përpjekur të shfrytëzojnë bujarinë e popullit britanik – ky është kush ne faj.’

Ajo shtoi se ‘kontrabandistët e njerëzve’ dhe ‘njerëzit që zgjedhin të bëjnë një udhëtim të paligjshëm dhe të rrezikshëm për të ardhur këtu për arsye ekonomike’ janë ata që janë fajtorë. Zonja Braverman gjithashtu pranoi në komitet se “ne nuk kemi arritur të kontrollojmë kufijtë tanë”.

Deputeti konservator, Lee Anderson, i tha asaj se: “Ne po vendosim më shumë (azilkërkues) në hotele sepse Home Office ka dështuar të kontrollojë kufijtë tanë dhe nuk është e përshtatshme për qëllimin për momentin.”

Ajo u përgjigj: ‘Ne kemi dështuar të kontrollojmë kufijtë tanë, po. Kjo është arsyeja pse kryeministri dhe unë jemi absolutisht të vendosur për të zgjidhur këtë problem. Shifrat e mëparshme treguan se më shumë se 12,000 shqiptarë kanë mbërritur në Britaninë e Madhe me varka të vogla këtë vit, 10,000 prej të cilëve u përshkruan si ‘burra të rinj, të rritur’.

Por sot, rezultoi se vetëm 36 shqiptarë që mbërritën me varka të vogla dhe u ndaluan në Manston javët e fundit janë kthyer në vendin e tyre.

Manston në Kentin verior është projektuar për të mbajtur 1,600 njerëz për një maksimum ligjor prej 24 orësh, por në fillim të këtij muaji mbante rreth 4,000 ndërsa zyrtarët luftuan për të përballuar numrin rekord të mbërritjeve. Kjo çoi në një sërë pretendimesh ligjore që u ngritën kundër Home Office.
Sot, nëpunësi më i lartë civil i zonjës Braverman konfirmoi se asaj i ishte dhënë këshilla ligjore për një shkelje të mundshme të ligjit, por në një shkëmbim testues me deputetët, ministrja nuk pranoi të zbulonte se çfarë ishte kjo këshillë dhe kur e mori atë.

Zjarr Tv Ad