Covid-19 sfida e planetit /A duhet të vaksinohen ata që e kanë kaluar virusin?

0
255
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Në emisionin “Shkruaje ne akull”, mjeku epidemiolog Ilir Alimehmeti ka dhene mendimin e tij ne lidhje me besueshmerine rreth statistikave te mbledhura deri tani rreth virusit,dhe ka treguar rreth nje studimi ku shpjegohet qarte a duhet ta bejne vaksinen ata qe kane kaluar Covid-19 edhe.

Cfarë statistikash kemi edhe sa të besueshme janë ato?

Testi i shpejtë apo molekular?

Ka shumë faktore,nuk janë 100% te sigurt,PCR është përcaktuar midis 70%-90% që do të thotë 10-30% e rasteve që janë pozitive me të vërtetë dalin negativ.Me testin e shpëjtë ,kjo është edhe më e lartë si përqindje.

Pse Silva Bino edhe pse ka kaluar virusin eshte vaksinuar me Pfizer?

40% e popullsise qe e ka kaluar Covid-19 jane vaksinuar , e duke marre parasysh qe kemi vaksinuar vetem moshat e vjetra ,pritet qe tek moshat e reja kjo % te jete edhe me larte.

Nga ana tjeter kemi nje studim madhor ne Izrael,ky shtet studioi te gjitha popullaten e vet, 6.531.000 persona mbi 16 vjec dhe krahasoi ata qe ishin vaksinuar me pfizer dhe ata qe e kishin kaluar por nuk ishin vaksinuar dhe perfundimi ishte se ishin ekuivalent te dyja grupet .

Rezultatet tona vene ne pikepyetje personat e infektuar me pare….

Zjarr Tv Ad This is a sample article. ...