Del skema e financimit të Akademisë së Shkencave. Vetëm në 2016-ën ka marrë 96 milionë lekë

0
506

Kryeministri Edi Rama bëri me dije drejtuesve të sapozgjedhur në Akademinë e Shkencave, se duhet t’i gjejnë vetë paratë për pagat, projektet, sponsorizimet, e çdo shpenzim tjetër.

Por si është financuar deri më sot kjo Akademi?

Report Tv, shkruan se bilanci financiar i kësaj akademie është goxha i majmë.

Në vitin 2016, ky institucion buxhetor ka marrë nga buxheti i shtetit 96 milionë lekë të reja për paga dhe shpenzime.

Nga këto para 94 milionë lekë të reja janë shpenzuar për pagat dhe shpenzimet korrekte de vetëm 2 milionë lekë të reja janë përdorur për investime.

Akademia e Shkencave sipas Report Tv, nuk ka marrë asnjë para nga sponsorizime apo dhurata.

I vetmi mekanizëm për të qendruar në këmbë kanë qenë paratë e buxhetit të shtetit.

Pritet të shikohet nëse do ketë vërtetë ndërprerje financare dhe do shikohet çfarë do ndodh me këtë Akademi./Hashtag.al

300624