Dhimbje shpine të vazhdueshme, ja çfarë ju mungon në organizëm

0
895

Dhimbja e shpinës është një ndër dhimbjet më të përhapura tek të gjithë njerëzit. Por shumë pak njerëz e dinë se është mungesa e një vitamine mjaft të rëndësishme faktori kryesor i dhimbjeve të shpinës.

Një studim i fundit ka dalë në përfundimin se dhimbjet e kyçeve, kockave dhe shpinës shkaktohen në mënyrë të drejtpërdrejtë nga mungesa e vitaminës D në organizëm çdo ditë.

Studiuesit shtojnë se mungesa e vitaminës D në organizëm bëhet shkaktare për një sërë problemesh të ndryshme.

Mund të jetë shumë e vështirë të merrni dozën e rekomanduar të vitaminës D çdo ditë, e veçanërisht nëse nuk konsumoni ndonjë dietë të shëndetshme.

Burimi më i mirë i vitaminës D është dielli. Thjesht qëndroni 10 minuta në ditë në rreze të diellit dhe do të furnizoheni me sasinë e rekomandueshme të vitaminës D, si dhe të merrni dozën e duhur të vitaminës D çdo ditë nga ushqimet e pasura me këtë vitaminë.