Diten e Datelindjes time

0
3818

Dy javë më parë, me rastin e ditëlindjes sime 45, unë nuk ndihesha shumë rahat. Shkoj poshtë poshtë “për te ngrene mëngjes, duke pritur qe gruaja do të thonë” Happy Birthday “, dhe ndoshta do merrja ndonje dhurate. Ajo nuk tha as “Mirëmëngjes”, për të mos përmendur “Happy Birthday”. Mendova se: “E pra, kjo është ajo që bëjnë gratë pas martese.” Fëmijët do ta mbajne mend me siguri. Zbresin poshtë për mëngjes dhe nuk thonë një fjalë. Nisem për ne zyrë dhe u ndjeva edhe më shumë ne depresion . Me të hyrë në zyrën, sekretarja ime, Valdetja, më thotë: “Përshëndetje, bos, mirmengjez dhe Gezuar datelindjen”. Fillova të ndjehen pak më mirë, dikush kishte mend dhe ishte kujtuar per mua. Punova deri në mesditë, kur Valdetja troket në derë dhe thotë: “Është një ditë e bukur jashtë dhe eshte ditëlindja juaj, Pse nuk dalim jashtë për drekë, ju dhe une vetëm? !! “. I them “Pasha Zotin, eshte fjala më e bukur që kam dëgjuar qe nga mëngjesi, Shkojmë! Dhe shkuam per drekë jo ku shkojme zakonisht por në një restorant te bukur familjar në nje fshat jashte Tirane. Pime pak verë, dhe shijuam drekën. Duke u kthyer në zyrë Valdetja thotë: “Ju e dini,” por një ditë e bukur si kjo, pse duhet të kthehemi në zyrë. Eja shkojmë në shtëpinë time …? “. Natyrisht… u përgjigja ne cast. Pas mbërritjes në shtëpinë saj, pimë nja dy uiski nga një cigare, dhe Valdetja me thotë: “Në qoftë se nuk merzitesh një moment po shkoj në dhomën e gjumit qe te vesh diçka më shumë të rehatshme … “. Përsëri, pothuajse pa fryme, I përgjigjem: “Sigurisht, Valdete.”
Ajo shkon në dhomën e gjumit dhe pas rreth gjashtë minuta … vjen me një tortë të madhe ditëlindjeje, e ndjekur nga gruaja ime dhe fëmijët e mi. Të gjithe duke kenduar “Happy Birthday to you” … dhe unë isha atje “, shtrirë në shtrat … pa asgjë në trup me përjashtim te çorapeve …

Tani më thoni, kam bërë mirë apo jo qe e pushova nga puna sekretaren time Valdeten?????