Djali që piktor pa duar

0
12

Arijon Krasniqi, 18-vjeçar nga Malisheva, ka lindur pa duar.

Duart i ka zëvendësuar me këmbët e tij, duke i përdorur për çdo gjë, madje edhe për të pikturuar.

“Endrra ime është të bëhem piktor, artist” thotë ai në një kronikë të përgatitur nga REL

Ai shkruan, ushqehet dhe pikturon me këmbën e djathtë dhe këtë vit ka mbaruar shkollën e mesme dhe dëshiron të vazhdojë fakultetin, por familja e tij nuk e përballon dot financiarisht sepse atij i duhet një përcjellës.

Arijon Krasniqi tregon se ka pasur motrën e tij pranë për ta shoqëruar dhe i është dashur një bankë speciale.

Arijonit duhet të kujdesemi për ti gjetur jetë, shkollim. I duhet përkrahje morale dhe materiale.

Aktiviteti i vetëm i Arjonit i mbetet piktura. Disa nga pikturat e tij i ka shitur në Zvicërr