Emigrimi masiv i shqiptarëve me gomone drejt Anglisë, Bajram Begaj takon ambasadorin britanik: Koha për investime konkrete në veri të vendit

0
17
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Presidenti Bajram Begaj ka zhvilluar një takim me ambasadorin britanik Alastair King-Smith ku kanë diskutuar në lidhje me marrëdhëniet mes dy vendeve.

Begaj shprehet se ka theksuar rëndësinë e iniciativave të përbashkëta për t’i ardhur në ndihmë qytetarëve shqiptarë, veçanërisht të rinjve.

Kreu i shtetit thekson se është moment për investime konkrete për përmirësimin e zonave veriore të vendit për të krijuar premisa për një lëvizje dhe emigracion të rregullt.

“Zhvillova sot një takim me Ambasadorin britanik Alastair King-Smith, me të cilin biseduam për nevojën e rritjes dhe forcimit të marrëdhënies midis Shqipërisë dhe Mbretërisë së Bashkuar, në kuadër dhe të 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve dypalëshe.

Gjatë takimit, theksova rëndësinë e iniciativave të përbashkëta që i vijnë në ndihmë qytetarëve shqiptarë dhe në mënyrë të veçantë të rinjve dhe mbështetjes së aspiratave të tyre.

Është momenti për projekte dhe investime konkrete që do të përmirësojnë jetën e banorëve në zonat veriore të vendit dhe do të krijojnë premisat për një lëvizje dhe emigracion të rregullt”, shkruan presidenti Begaj.

Apeli i tij vjen pas rritjes së numrit të shqiptarëve veçanërisht nga zonat veriore që kanë udhëtuar ilegalisht me gomone drejt Britanisë së Madhe duke rrezikuar jetën.

Zjarr Tv Ad