Emrat/Fundoset banda, dënohen 3 “kokat” shqiptare në Angli

0
43

Tre shqiptarë në Angli, të cilët përmes 80 udhëtimeve ilegale me aeroplan në Belgjikë, Greqi dhe Shqipëri transportuan 7 milionë sterlina që vinin me burime nga aktiviteti i paligjshëm.

Sipas mediave lokale angleze, të cilat citojnë autoritetet britanike theksojnë se ky grup kryesohej nga dy vëllezërit  shqiptarë Gjelosh dhe Jak Kolicaj.

Drejtësia e shtetit anglez dënoi Jak Kolicaj me 8 vite burg, Gjelosh Kolicaj 6 vite burg dhe shqiptari tjetër, Faton Syberi me 2 vite e 5 muaj burg.

Agjencia Kombëtare e Krimit të Organizuar (NCA) pas hetimeve intensive zbuloi se tre shqiptarët kishin ndërmarrë 80 udhëtime ilegale duke transportuar para Cash përgjatë dy viteve, saktësisht nga Nëntori 2016-Janar 2018.