Erdogan: Protestuesit të paedukatë që kënduan gjatë namazit

0
6

Presidenti turk kritikoi pjesëmarrësit në Asamblenë e Stambollit të premten, me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Gruas, pasi konsideron se ata nuk e respektuan Islamin. Në fakt, protestuesit kënduan gjatë një thirrjeje lutjeje. Policia hodhi gaz lotsjellës mbi disa mijëra njerëz në një protestë të premten, pavarësisht nga një ndalim proteste në zonën e këmbësorëve të Stambollit. Erdogan tha se një grup demonstruesish të udhëhequr nga aktivistët pro-kurdë vepruan “të paedukuar pasi kënduan dhe fërshëllyen gjatë një thirrjeje lutjeje”. Presidenti i Turqisë po viziton vendin ku ai merr pjesë në takime të ndryshme zgjedhore përpara zgjedhjeve lokale të planifikuara për datën 31 mars.