Facebook fshin qindra llogari, influenconin zgjedhjet në disa vende të botës

0
4
A woman checks the Facebook Inc. site on her smartphone whilst standing against an illuminated wall bearing the Facebook Inc. logo in this arranged photograph in London, U.K., on Wednesday, Dec. 23, 2015. Facebook Inc.s WhatsApp messaging service, with more than 100 million local users, is the most-used app in Brazil, according to an Ibope poll published on Dec. 15. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Facebook ka hequr 265 llogari, faqe dhe grupe nga platformat e veta sociale Instagram dhe Facebook, duke u shprehur se materiali i publikuar ka qenë një përpjekje për të influencuar zgjedhjet në Afrikë dhe pjesë të tjera të botës.

“Gjithashtu individët pas këtij rrjeti janë përpjekur të fshehin identitetet e tyre, por hetimi ynë zbuloi se disa prej këtyre aktiviteteve ishin të lidhura me një njësi tregtare izraelite, Archimedes Group”, thekson Facebook.

“Kjo kompani i ka shkelur vazhdimisht rregullat tona, përfshirë angazhime në sjellje joautentike të koordinuara”, tha Facebook, duke shtuar se tani e ka bllokuar kët grup bashkë me degëzimet e tij, transmeton ATSH.