Familjarët e politikanëve të punësuar në vende të lakmuara, ja lista

0
3326
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Gjyqtarët dhe politikanët kanë të ardhura të mëdha jo vetëm nga funksionet e tyre, dietat dhe honoraret nga prania në borde, por edhe nga punët e familjarëve të tyre. Bashkëshortët dhe fëmijët e tyre kanë punë elitare dhe të mirëpaguara.

Drejtësia

Gjyqtarët e Republikës janë vendosur nën shënjestër për shkak të reformës në drejtësi, e cila do të fillojë së pari me një vlerësim të të gjithë trupës gjykuese, por dhe asaj hetimore ekzistuese. Një nga kriteret e verifikimit do të jetë dhe analiza e pasurisë së tyre,  ku do të shihet nëse ajo justifikohet. Në këtë mënyrë, jo vetëm ata, por edhe familjarët e tyre do të jenë objekt i hetimit.

Por cilat janë pozicionet e punës së familjarëve të tyre? Gazeta “Shqiptarja.com” ka analizuar disa prej deklaratave të pasurive të gjyqtarëve në faqen Open Data, dhe ka vënë re se punët e deklaruara së bëjnë familjarët e tyre, janë nga më elitaret. Ajo që vihet re, është mbizotërimi i profesionit të noterit, një licencë kjo shumë e dëshiruar nga shumica e juristëve në vend./a.m.

pune

Burimi : / Javanews.al


Zjarr Tv Ad