Fati i kryeministrave shqiptarë: 10 nga 33 të dënuar

0
18

Shqipëria ka një histori jo të mirë sa i përket të parëve të qeverisë ndër vite, që në fakt të lë gojëhapur, prandaj edhe është njohur si shteti më i pastabilizuar në Evropë. 10 kryeministra shqiptarë  janë dënuar me vdekje.  10, mes 33 kryeminstrave në historinë e shtetit shqiptar janë dënuar me vdekje, pra një e treta e tyre. Ata janë: Ahmet Zogu, Fan Noli, Maliq Bushati, Ibrahim Bicakciu, Kostaq Kotta, Shefqet Verlaci, Rexhep Mitrovica, Mustafa Kruja, Ekrem Libohova dhe Fiqiri Dine

Ndërsa janë 3 kryeministra pas vitit 1990 që janë dënuar dhe kanë bërë burg. Adil Çarçani dënua me 15 vjet, por bëri 3 vjet, i dënuar për abuzime me pushtetin gjatë regjimit komunist, Fatos Nano u dënua dhe bëri 4 vjet burg për abuzime me ndihmat italiane dhe Vilson Ahmeti bëri 2 vjet burg i dënuar për skandalin “Arsidi”.