Fluturimet e gjata tashmë pa ndalesa, kompania ajrore kryen provat e para

0
23

Fluturimet pa ndalesa në distance shumë të mëdha duket se janë shumë pranë realizimit.

Është kompania Australiane Qantas e cila ka marrë përsipër projektin ku testi i parë është bërë mëngjesin e sotëm (14 nëntor).

Eksperimenti parashikon udhëtimin për 19 orë rresht  dhe një distancë mbi 16 mijë kilometrash.

Bëhet fjalë për linjën direkte Sidnei-Londër ose Sidnei-New York e cila parashikohet të inagurohet në vitin 2020.

Fluturimi i parë u bë me sukses nga New Yorku në Sidnei por pa pasagjerë, ndërkohë që a ii rradhës pritet të jetë për në Londër me 50 pasagjerë.

Kjo parashikohet të jetë një arritje për aviacionin nga e cila do të shkurtohen shumë distancat e mëdha dhe me plotë ndalesa.