Franca rrit taksat ndaj gjigantëve të teknologjisë

0
2

Parlamenti i Francës dha miratimin përfundimtar për aplikimin e një takse mbi kompanitë e mëdha të teknologjisë. Ministri francez i Financave Bruno Le Maire, tha se taksa e re e teknologjisë është një çështje sovraniteti kombëtar.

“Unë besoj se është përgjegjësia jonë publike, për të shmangur krijimin e kompanive si shtete private, me të gjitha privilegjet pa pasur kufizime dhe mbikëqyrje që mbi ta”. Disa vende të BE kanë punuar me masa të ngjashme.

Austria në muajin prill rriti taksat e planifikuara për kompanitë e teknologjisë në 5% të të ardhurave të reklamave në vend nga 3% që ishin.