Frika nga përmbytjet, banorët protestë në anë të Shkumbinit

0
13
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Në 11 shkurt të vitit që lamë pas, banorët e fshatit Kalush të Lushnjes protestuan për tokat e përmbytura nga dalja e Lumit Shkumbin. Banorët kanë dalë sërish duke protestuar, ndërsa i tremben një përmbytje të dytë pasi ende nuk janë dëmshpërblyer herën e parë.

Ata u mblodhën mbi argjinaturë duke i bërë thirrje shtetit që të ndërhyjë që një situatë e tillë të mos përsëritet më.

Banorët shprehen se nëse nuk ndërhyet në argjinaturë dhe në shtratin e Lumit Shkumbin, me qindra hektarë tokë rrezikohen të përmbyten.

Fshati Kalush burimin kryesor të të ardhurave e merr nga bujqësia. Për shkak të përmbytjeve shumica e banorëve kanë hequr dorë dhe nga punimi i tokës.

Pak kohë më parë investitorët e huaj morën toka me qera dhe u larguan.

 

Zjarr Tv Ad