Fruthi zë në masë të vegjëlit, Ministria e Shëndetësisë apel prindërve

0
280
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Ministria e Shëndetësisë edhe sot ka paralajmëruar për rrezikun e sëmundjes së fruthit, që ka rënë në masë tek të vegjlit.

Fruthi shkaktohet nga një virus i cili është shumë ngjitës.

Virusi infekton aparatin e frymëmarrjes dhe përhapet nëpërmjet spërklave nga hunda, goja ose nga fyti i personave të infektuar gjatë kollitjes, teshtitjes, si dhe nga kontakti i ngushtë personal ose kontakti i drejtpërdrejtë me sekrecionet e infektuara të hundës ose të fytit.

Virusi mbetet aktiv dhe ngjitës në ajër ose në sipërfaqet e infektuara deri në 2 orë.

Ai mund të transmetohet nga një person i infektuar 4 ditë para fillimit të shpërthimit të puçrrave si dhe deri në 4 ditë pas shpërthimit të tyre.

Zjarr Tv Ad