Gana tërheq njohjen e Kosovës

0
30

Republika e Ganës ka tërhequr njohjen e Kosovës, tha Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Ivica Daçiq, për “TV Prva”,përcjell Zëri.info.

Ivica Daçiq tregoi një notë diplomatike nga Gana ku thuhej se qeveria e këtij vendi kishte marrë vendim që të tërhiqte njohjen e Kosovës dhe se vendimi i marrë nga qeveria e mëparshme e Ganës ka qenë e gabuar.

Ky është vendi më i madh deri më tani që ka tërhequr njohjen, dhe negociatat midis Serbisë dhe Ganës kanë zgjatur një vit e gjysmë. “Gana është vendi i 16-të që tërhoqi njohjen e Kosovës”, sipas Daçiqit.