Gjykata ruse dënon Dëshmitarin e Jehovait me 6 vite burg

0
211

Një gjykatë ruse të mërkurën gjeti një aderues danez të Dëshmitarëve të Jehovait, fajtorë për organizimin e aktiviteteve të një organizate ekstremiste të ndaluar, dhe e burgosi atë për gjashtë vjet, në një rast që qeveritë perëndimore bënë si një provë të lirisë fetare.

Policia e armatosur ndaloi Dennis Christensen, një ndërtues 46-vjeçar, në maj 2017 në një takim lutjesh në Oryol, rreth 320 kilometra në jug të Moskës, pasi një gjykatë në rajon nxori jashtë ligjit, Dëshmitarët e Jehovait vendas një vit më parë.

Gjykata e Lartë e Rusisë më vonë vendosi se grupi ishte një organizatë “ekstremiste” dhe e urdhëroi atë të shpërndahej në mbarë vendin, arrestimi i parë i lidhur me ekstremizmin e një Dëshmitari të Jehovait në Rusi, parashikoi dhjetra raste të ngjashme.