Greqi, rritet paga minimale

0
23
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

“Nga 1 shkurti qeveria greke do të rrisë pagën minimale”. Kështu deklaroi ministrja e Punës, Effie Achtisoglou këtë të shtunë duke theksuar gjithashtu se rritja e pagave do të variojë nga 5 deri në 10%.

“Ne po synojmë një rritje edhe më të madhe, dhe ne besojmë se ekonomia greke mund të përgjigjet. Kryeministri do të shpallë vendimin përfundimtar. Pozita jonë, e cila konfirmohet nga gjetja, është se rritja e të ardhurave të punonjësve nga njëra anë ndihmon në krijimin e një shpërndarjeje më të drejtë të pasurisë së gjeneruar. Nga ana tjetër, ajo jep një nxitje për kërkesën e brendshme dhe në këtë kuptim do të jetë një faktor rritjeje, një levë për rritjen ekonomike”.

 

Zjarr Tv Ad