HEC-et në Valbonë, Gjykata i hap rrugë ndërtimit

0
544

Gjykata ka shpallur sot vendimin lidhur me padinë e bërë nga banorët dhe nga shoqata Toka për të mos ndërtuar HEC-in në Valbonë dhe sipas këtij vendimi do të lejohet ndërtimi i HEC-et në Valbonë.

Banorët e katër fshatrave në luginën e Valbonës i kanë kërkuar një Gykatës në Tiranë të anulojë vendimet që lejojnë ndërtimin e hidrocentraleve, që sipas tyre do të shkatërrojnë lumin.

Banorët dhe grupe mjedisore kanë protestuar kundër vendimeve për të ndërtuar hidrocentrale në lum, që nga shkurti i vitit të kaluar, vendime të cialt qeveria i ka vulosur në vitin 2009 dhe 2013.