Hiqen nga tregu dy medikamente me bazë kanabisi

0
54

Mungesa e informacioneve dhe kosto ka nxjerrë nga tregu dy ilaçe me bazë kanabisi.

Bëhet fjalë për produktet e Epidyolex që rekomandohej për dy lloje të rralla të epilepsisë dhe llakut Sativex, që përdorej për lehtësimin e spazmës së muskujve për personat që vuajnë nga skleroza.

Largimi i dy produkteve u bë e mundur në farmacitë e Mbretërisë së Bashkuar. Aprovimi mori dritën jeshile vetëm vitin e kaluar, por shumë familje nuk dëshironin ta blinin, duke përmendur mungesën e udhëzimeve dhe shqetësimeve për koston.

Kjo ka detyruar shumë familje që të blejnë ilaçe jashtë vendit dhe t’i kalojnë në mënyrë të paligjshme në territorin e Mbretërisë së Bashkuar.

Një teori e cila është kundërshtuar me forcë nga ekspertët, të cilët kanë vendosur të marrin vendimin për heqjen e dy medikamentëve nga tregu britanik.