Identifikohemi me simbolin e Shqiponjës por shpendi drejt zhdukjes

0
1053
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Rreth 170 lloje shpendësh janë në zhdukje nga vendi ynë, mes të cilëve edhe shpendi identifikues i trojeve shqiptare, shqiponja.

Ministria e Mjedisit dhe Pyjeve ka hartuar një listë, e cila është botuar këtë të hënë në faqen e Fletores Zyrtare.

Vendimi ka hyrë në fuqi sot, ndërsa pak kohë më parë Ministria e Mjedisit ka zgjatur moratoriumin për mbrojtjen e shpendëve, shumë prej të cilëve ishin drejt zhdukjes në vendin tonë.

Pas pelikanit kaçurrel, në listë janë përfshirë edhe një sërë shpendësh, përfshirë Shqiponjat peshkngrënëse, Shqiponja e detit, Shqiponja gjarpërngrënëse, Shqiponja perandorake, zgalemi, lejleku, mjellma, skifteri, thëllëza, dallëndyshja etj.

Burimi : / Javanews.al


Zjarr Tv Ad