Inxhinierët ridizajnojnë një DeLorean të vitit 1981 me aftësi vetë-drejtuese

0
13

Inxhinierët e Stanford kanë ridizajnuar një DeLorean të vitit 1981 me një tipar futuristik. Automjeti, i referuar si Marty është shndërruar në një makinë gjithëpërfshirëse vetë-drejtuese elektrike që krenohet me kompjuterat në bord.

Ekipi projektoi makinën e cilësisë së mirë gjithashtu në një përpjekje për të zhvilluar automjete të automatizuara që mund të përdorin të gjithë fërkimin midis gomave në mënyrë që të “shmangin çdo aksident që mund të shmanget brenda ligjeve të fizikës”.

Makina u zhvillua nga një ekip në Stanford’s Dynamic Design Lab, i cili së pari e projektoi me një stil drejtimi, ku makina lëviz përpara, por në një pozicion anësor.

Pasi makina mësoi të zhvendoset vetë, skuadra ridizajnoi më të ashprën e saj të jashtme dhe bëri disa ndryshime kodimi për ta përgatitur atë për një kurs pengesash.

Inxhinieri mekanik Chris Gerdes i tha Bjorn Carey me Stanford News:

“Ne po mundohemi të zhvillojmë automjete të automatizuara që mund të trajtojnë manovrat emergjente ose sipërfaqet e rrëshqitshme si akulli ose dëbora”.