Irani feston 40-vjetorin e revolucionit islamik

0
7

Demonstruesit iranianë kanë dalë në gjë gjitha rrugët përrreth vendit për të festuar 40- vjetorin e revolucionit islamik dhe shkatërrimin e sistemit monark në Iran. Revolucionni i vitit 1979 kishte filluar nga nevoja për zhvillim ekonomik dhe ngritje të vendit. Ky revolucion I dha fund një dinastie monarkiale mbi 2000 vjecare. Demonstruesit e atëherëshëm e zëvendësuan Shah Mohammad Reza Pahlavi me një qeveri islamike të qeverisur nga Ayatollah Ruhollah Khomeini.