Ish-luftëtari i UÇK-së Dritan Goxhaj në burg, Gjykata e Tiranës argumenton se…

0
35
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Dritan Goxhaj vazhdon të mbetet në burg. Gjykata e Tiranës, nuk e ka ndryshuar masën e sigurisë në kushtet kur nuk është plotësuar afati 40 ditor që nga burgosja e tij më 31 korrik.

Avokati i tij Bashkim Nikolla kërkoi lirimin e menjëhershëm të Goxhajt për shkak se sipas tij ka kaluar afati 40-ditor.

Gjykata e Tiranës e rrëzoi kërkesën duke arsyetuar se është e pambështetur në ligj e në prova. Ndërkohë avokati pretendon se nuk ka ardhur kërkesa për ekstradim nga shteti kërkues.

“Me sa duket drejtësia jonë nuk e ka vrarë ende frika”, deklaroi avokati Nikolla.

“Nuk ka një kërkesë në reciprocitet që të ketë ardhur që të thotë kërkesë për ekstradim”, shtoi ai.

“Kërkesa jonë për ndërrimin e gjyqtares është hedhur poshtë si e pabazë”, informoi avokati.

Vetë Goxhaj ka folur në seancës, sipas avokatit.

“E gjitha kjo e ka emrin pengmarrje, jo ekstradim, ka deklaruar Goxhaj në seancë”, citoi Nkolla.

Goxhaj akuzohet për kryerjen e veprave penale “Frikësimi gjatë procedurës penale” dhe “Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare”, parashikuar nga legjislacioni penal i Republikës së Kosovës.

Zjarr Tv Ad