Ish-ministrja e brendshme e Maqedonisë së Veriut dërgohet në bu-rg

0
4

Ish-Ministrja e Brendshme e Maqedonisë së Veriut, Gordana Jankullovska është dërguar në bu rg pasi Gjy kata Su preme konfirmoi dëni min për rastin ”Tanku”.

Procesi gjyqësor i saj dhe ish-kryeministrit Gruevski vijon prej vitesh, por së fundmi Supremja dhe vendimin e prerë që ajo të vuajë 4 vite burg për shpërdorim detyre.

Pikërisht cështja ”Tanku”, që ka të bëjë me tenderin për blerjen e një automjeti 600 mijë euro për llogari të ish-kryeministrit Gruevski, detyroi këtë të fundit të largohet nga Maqedonia e Veriut për në Hungari.

Ai duhet të vu ajë 2 vite bu rg, por nuk u dorë zohet autoriteteve pasi fitoi azil në Hungari. Jankullovska do të vuajë dëni min prej 4 vitesh bu rg në Idrizovë, kurse nga kjo ngjarje nuk shpëtoi as ish- zyrtari Gjoko Popovski që mori dë nim edhe më të madh, 9 vite bu rg.