Java e ardhshme do shënojë kulmin e COVID-19 në Shqipëri

0
144

Shefja e epidemiologjisë në Institutin e Shëndetit Publik, Eugena Tomini, u shpreh se java e 5 që nga shfaqja e pacientit zero në Shqipëri do të përbëjë dhe kulmin e zhvillimit të këtij virusi në vendin tonë, cka pritet të shoqërohet dhe me më shumë të prekur.

I të njëjtit qëndrim ishte dhe doktori Tritan Kalo i cili theksoi se virusi do 5-6 javë të zhvillohet.

“Do të paktën 5-6 javë të tregojë fytyrën e vërtetë dhe më pas të ndërtojmë idera ose mendime që jemi duke zbritur në shkallë”

Kryeministri Edi Rama deklaroi senë varësi të situatës qeveria pasi të konsultohet me ekspertët do të bëjë një lehtësim të masave që ka marrë për këtë situatë.

Gjatë mbledhjes nuk mungun as batutat. Doktori Tritan Kalo nuk nguroi që më humor të ironizojë higjienën në Tiranë në mënyrë të veçantë erën e keqe të Lanës.