Kanada. Shqiptari ‘mjeshtër’ në fushën e teknologjisë

0
9

Shqiptari Dardan Isufi, 30 vjeç, është një prej sipërmarrësve të suksesshme në fushën e teknologjisë së informacionit në Kanada. Para pak ditësh qeveria provinciale e Kebekut, në Kanada, ka miratuar aplikacionin e tij “Eva” si një nga shërbimet publike të qytetit.

“Eva’, një kooperativë me bazë në Montreal, e cila filloi zyrtarisht të  transportojë banorët lokalë të hënën pas një periudhe prove tre javore, përcjell albinfo.ch.

“Eva” është ideja e dy të sapodiplomuarëve, Gaudreault, njëri inxhinier softuerik 23-vjeçar me diplomë nga Laval University dhe Dardan Isufi, 22-vjeçar, me diplomë nga McGill.  Deri më tani më shumë se 6,000 njerëz kanë shkarkuar aplikacionin Eva.