Këlyshët e bindur dhe qeni i katundit (Video)

0
590

Zakonisht tufa e qenve drejtohet nga një mashkull alfa. Më të pafuqishmit aty janë këlyshët të cilët i dallon ajo që dhe i mbron – frika. Por dhe këlyshët e rritur në shtëpi që të jenë të bindur rrihen dhe dallojnë nga qeni i katundit në atë që janë të pa aftë të kundërshtojnë e të nxjerrin zë dhe zakonisht e mbajnë bishtin ndërshalë.

Bishti ndërshalë dhe e lehura bëjnë ndryshimin mes një këlyshi dhe një qeni katundi.

Qeni i katundit të sulmon gjithmonë me veshët dhe bishtin lart, kurse këlyshët jargaviten dhe maksimumi lëshojnë ndonjë kuisje të lehtë.

Si zv. kryeministri Erion Brace, kur kryeministri thoshte shtyhu tutje – por dhe kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, kur mashkulli alfa e trajtoi si këlysh të bindur duke i thënë të ngrihej në orën 4:30 të lyente shkallët.

Ajo që i bën këlyshë të bindur është frika, sepse nuk janë aty nga vota por nga emërimet e mashkullit alfa, që në këtë rast ka qëlluar të jetë arrogant!