“Kërkoj më shumë nga ju”, Arta Marku zbarkon në Shkodër

0
7

Kryeprokurorja Arta Marku nga Shkodra ka marrë pjesë në analizën vjetore të prokurorisë, ndërsa ka folur edhe për mediat. Ajo u shpreh se prokurorët ia kanë dalë në punën e tyre, pavarësisht sfidave dhe problemeve apo deh ndërhyrjeve poliitike.

Ajo  duke folur për analizën vjetore të Prokurorinë e Shkodrës tha se viti që lamë pas ka qenë një vit i vështirë, por jo i pamundur përballë sfidave të drejtësisë. Kryeprokurorja Marku pohoi se prokurorët nuk duhet ta shohin si kërcënimi procesin e vetingut, pasi kanë mbështetijen e saj dhe të ndërkombëtarëve.

“Vit jo i lehte sepse i jeni nënshtruar vettingut. Ia keni dale pavaresisht veshtiresive. Pavaresi sdo te thotë kaos kerkoj me shume nga ju dhe te jeni te pavarur dhe te pandikuar ne punen tuaj. Mos e shihni vetingun si ndeshkim. Keni mbeshtetjen time dhe te ndërkombëtareve.Ne shume çështje politika ka ndërhyre ne punët tona por ju keni vazhduar punën tuaj.

Ne shume çështje politika ka ndërhyre ne punët tona por ju keni vazhduar punën tuaj.Shpesh here jeni ndjere te pasigurt dhe kjo padyshim qe ka ndikuar ne punën tuaj. Ne qendër te debateve apo konflikteve politike ka qene prokuroria. Politika i ka dhënë te drejtën vetes për te gjykuar çdo çështje tonën”, tha Marku.