Kina merr masa kundër veprimit të SHBA për Hong Kongun

0
3

Kina ndërmori një seri masash në përgjigje të një ligji amerikan në lidhje me Hong-Kongun.  Qeveria kineze ka vendosur të pezullojë rishikimin dhe miratimin e kërkesave për ankorimin e luftanijeve amerikane në Hong-Kong.

Në të njëjtën kohë, Kina do të sanksionojë disa organizata joqeveritare amerikane, duke përfshirë “National Endowment for Democracy”, Institutin Kombëtar Demokratik për Çështje Ndërkombëtare, Institutin Ndërkombëtar Republikan, “Human Rights Watch”, “Freedom House” etj, për reagimin e tyre ndaj ligjit mbi Hong-Kongun”.

Masat hynë në fuqi me t’u shpalluar më 2 dhjetor.