Kjo pjesë e bebes mbetet në trupin e nënës për 38 vite

0
76
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Ka një arsye pse fëmijët janë gjithmonë më të lidhur me nënat se sa baballarët.

Kjo, për shkak se qelizat e tyre kurrë nuk i lënë plotësisht trupat e nënave të tyre; disa qëndrojnë brenda, një fenomen obstetrik i njohur si mikrokimerizëm fetomatarian.

Këto qeliza jo vetëm qëndrojnë aty dhe notojnë, por se edhe shërojnë nënat, i mbrojnë ato, dhe zgjasin jetëgjatësinë e tyre.

Ky fenomen u zbulua fillimisht nga Georg Schmorl, një shkencëtar gjerman i shekullit të 19-të.

Puna e tij është marrë shekuj më vonë nga hulumtuesit dhe gjetjet janë ende duke u trajtuar në shumë çështje në lidhje me këtë fenomen.

 

Zjarr Tv Ad