Kriza e Venezuelës, ‘amnisti’ për Maduron

0
15
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Udhëheqësi i opozitës venezueliane Juan Guaido ka thënë se ai do të konsideronte një amnisti për presidentin Nicolás Maduro në qoftë se ai e lëshon pushtetin.

Në një intervistë,  Guaidó, i cili u deklarua të mërkurën president i përkohshëm, tha se po dilte në të gjithë sektorët duke përfshirë ushtrinë për t’i dhënë fund krizës.

Ajo vjen në mes të përpjekjeve të SHBA për të bllokuar rrjedhat e të ardhurave të zotit Maduro.

Maduro ka acaruar marrëdhëniet  me SHBA dhe është mbështetur nga ushtria.

Megjithatë, bashkësia ndërkombëtare është e ndarë në atë që të njohë qeverinë e tij.

Të mërkurën  Guaidó, i cili është udhëheqësi i Kongresit Kombëtar të zgjedhur nga Venezuela, tha se ai ishte presidenti legjitim.

Shtetet e Bashkuara, më shumë se një duzinë vende të Amerikës Latine, si dhe Kanadaja dhe Britania e Madhe, kanë mbështetur  kërkesat e tij.

Por Rusia ka dënuar mbështetjen e huaj për  Guaido, duke thënë se kjo ishte një “rrugë e drejtpërdrejtë për gjakderdhjen”. Kina, Meksika dhe Turqia gjithashtu e mbështesin  Maduro.

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo është kërkuar të marrë pjesë në një mbledhje të Këshillit të Sigurimit të shtunën.

Qeveria e Maduro u cilësua si një ” e falimentuar moralisht” dhe “jodemokratike për thelbin” në fillim të një takimi të Organizatës së Shteteve Amerikane (OAS).

Presidenti Trump ka thënë se “të gjitha opsionet janë në tryezë” në përgjigje të trazirave.

Zjarr Tv Ad