Kupa e pluhurosur për 30 vjet shitet 5.1 milionë euro, ishte e Dinastisë Ming

0
824
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Një kupë e vogël që kishte ndenjur për 30 vjet në dollapët e Universitetit Staffordshire të Aglisë, është shitur në ankand për 5.1 milion euro.

Nuk dihet si ka arritur ky punim qeramike në ambientet e universitetit, ku ka qëndruar në pluhur dhe pa asnjë kujdes.

Kupa-2

Por, gjatë vitit të kaluar, kjo kupë bardh e kaltër e gjatë vetëm dhjetë centimetra, ka rënë në duart e njohësve të gjërave të vjetra.

Pas ekzaminimeve të bëra, është konstatuar se bëhet fjalë për një artefakt të punuar në vitin 1425.

Kupa-3

Në pjesën e brendshme të enës, është një shënim në shkrimin e lashtë kinez, që flet për Dinastinë Ming.

Me të dalë në ankand, kjo kupë është vlerësuar lartë, dhe është blerë nga një koleksionues anonim i artefakteve për shumën e lartë të parave.

Telegrafi/d.i.

Burimi : / Javanews.al


Zjarr Tv Ad