Lamtumirë Internet Explorer, njihuni me shfletuesin e ri Edge

0
507
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Për herë të parë pas disa dekadave, Microsoft ka realizuar një version të ri të Windows-it pa shfletuesin Internet Explorer. Kompania ka krijuar shfletuesin e ri “Edge”, me të cilin shpreson se do rivalizojë shfletuesit e tjerë si Chrome apo Firefox. Shfletuesi Edge edhe pse ka një emër krejtësisht të ri, është një version i përmirësuar i Internet Explorer.
Microsoft ka zgjedhur emrin “Edge” për një arsye madhore: ai duhej të fillonte me E, kështu ata mund të përdornin një ikonë që ishte e ngjashme me Internet Explorer. Ikona e re e shfletuesit është një interpretim modern i logos klasike ngjyrë blu të E-së, që ka qenë pjesë e Windows-it për dekada me radhë. Microsoft Edge do të jetë shfletuesi kryesor tek Windows 10, dhe i vetmi që konsumatorët do të përdorin për të shfletuar uebin në sistemin tjetër operativ të Microsoft-it.
edge 2.

edge-2

Me shfletuesin e ri “Edge” mund të bëhen kërkime direkt në faqen e ueb-it, mjafton të shkruash një fjalë dhe shfaqen informacionet që merren nga rrjeti. Tekstet mund të ruhen për t’i lexuar më vonë. Shfletuesi Edge është tri herë më i shpejtë se Internet Explorer 11. Shfletuesi Edge do të jetë më i lehtë dhe më i shpejtë sesa Internet Explorer, dhe do të përfshijë veçori të reja, si asistentin Cortana, një modalitet leximi me ndërfaqe të thjeshtuar që nxjerr në pah vetëm tekstin duke fshehur imazhet.

Zjarr Tv Ad