Leblebiat, të dobishme për organizmin

0
60

Leblebiat i takojnë familjes së bimëve bishtajore.

Përderisa ato janë bërë të njohura kohëve të fundit në vendet perëndimore, leblebiat në vendet e Lindjes së Mesme për mijëra vjet janë kultivuar për mijëra vjet.

Ato janë të shijshme, cilësore dhe po ashtu të përshtatshme për t’u kombinuar me përbërës të tjerë.

Si një burim i pasur i vitaminave, mineraleve dhe fibrave, leblebiat mund të ofrojnë një shumëllojshmëri të përfitimeve shëndetësore.

Përveç kësaj, ato janë të pasura me proteina dhe janë të mira që të bëjnë një zëvendësim të shkëlqyer për mish në dietat vegjetariane.

Më poshtë po ju tregojmë për përfitimet shëndetësore të shumta:

Përmbajnë shumë ushqyes

Mund të ju ndihmojnë të kontrolloni oreksin

Përmbajnë proteina

Mund t’ju ndihmonjë të menaxhoni peshën tuaj

Përmirëson kontrollin e sheqerit në gjak

Për shkak të fibrave, leblebiat ndihmojnë tretjen

Lufton diabetin, kancerin dhe sëmundjet e zemrës

Kushtojnë pak dhe mund t’i përzieni lehtë me ushqimet tjera