Legjenda Fatmir Frashëri, Meta kujton ndeshjen me Ajax

0
2

Presidenti i Republikës Ilir Meta nuk ka mundur të mos shkruajë sërish për legjendën e futbollit shqiptar Fatmir Frashëri, i cili u ndaj nga jeta dje në moshën 78-vjeçare.

Në një postim në “Facebok”, Meta kujton fjalët e holandezit Johan Cruijff se nuk është rëndësishme vetëm të fitosh por edhe si fiton si dhe 14 rregullat bazë që siç thotë Presidenti i shkojnë shumë edhe legjendës kuqezi dhe bardhë e blu që u ndesh i barabartë me Ajax-in e madhërishëm të asaj kohe.

Kreu i Shtetit iu shpreh mirënjohjen familjes Frashëri, kolegëve dhe sportdashësve duke sjellë edhe fotot e tij në ndeshjen me Ajax-in.

MESAZHI I METËS
Njeriu i cili ndryshoi futbollin botëror, legjenda e Ajax, Johan Cruijff deklaronte se nuk është e rëndësishme vetëm të fitosh, por edhe si fiton.

Për të mbështetur këtë filozofi të re, ai publikoi 14 rregullat bazë që i shkojnë aq shumë edhe legjendës kuqezi🇦🇱 dhe bardhë e blu⚪🔵, i cili u ndesh si i barabartë me Ajax-in e madhërishëm të asaj kohe. Sidomos rregulli i 14: “Bring beauty to the sport” i shkonte aq shumë Fatmir Frashërit.

Ndaj sot në këto momente dhimbje e nostalgjie, familjes Frashëri, kolegëve dhe të gjithë sportdashësve dua t’u shpreh edhe njëherë mirënjohjen më të thellë për veprën e tij, dhe ne do ta kujtojmë përherë me dashuri me këto foto nga ndeshjet me Ajax-in, ku u mësoi të gjithëve se si duhet të ndeshemi me dinjitet dhe të barabartë edhe me më të mëdhenjtë.🇦🇱