Ligji shqiptar nuk e lejon më shumë se tre mandate/ Në Maliq dhe Poliçan kryebashkiakët më jetëgjatë

0
46
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Nuk është për tu habitur kur dëgjoni togfjalëshin ‘kryebashkiakë të përjetshëm’, pasi në Shqipëri është e pranishme në dy bashki kjo dukuri.

Rekordin si kryebashkiaku më jetëgjatë e mban kryebashkiaku i Maliqit, Gëzim Topçiu. Ai e ka marrë detyrën në vitin 2000 dhe sërish partia socialiste i ka besuar mandatin e shtatë.

Topçiun e ndjek një tjetër kryebashkiak jetëgjatë në këtë detyrë. Adriatik Zotkaj ka marrë postin e kryebashkiakut të Poliçanit në vitin 2004 dhe fitojë mandatin e 6 në këyo zgjedhje.

Ky fenomen është diskutuar në emisionin ‘Shkruaje në Akull’ nga Ismet Drishti.

Zjarr Tv Ad