Lirohen 6000 m2 plazh në Sektorin Rinia në Durrës, 2 të proceduar

0
4

Policia e Durrësit  në bashkëpunimin me Task-Forcën e ngritur nga Prefekti i Qarkut Durrës kanë vijuar operacionin  për  lirimin e hapësirave publike duke  vënë ne dispozicion të pushuesve rreth 6000 m2 plazh, pronë publike e zaptuar në mënyrë të kundërligjshme, ndërsa u sekuestruan rreth 1000 çadra e shezlongë.

Uniformat blu kanë proceduar penalisht  shtetasit Gj.K., dhe B.Sh., pasi nga kontrolli i ushtruar në plazhin në Sektorin Rinia, u konstatua se këta shtetas kishin zënë me çadra plazhi hapësirat publike në bregun e detit pa leje nga organet përkatëse dhe të pa pajisur me kasë fiskale.

Ata akuzohen për veprat penale “Fshehja e të ardhurave”,  “Mospagimi i  taksave dhe tatimeve” dhe “Pushtimi i tokës”.

Policia thotë se operacioni do të vijojë në gjithë zonën bregdetare, për të kthyer në dispozicion të qytetarëve çdo hapësirë publike të zënë në mënyrë të kundërligjshme, me qëllim fitimin.