Lleshaj: Organizatorët e protestës favorizuan grupet kriminale

0
10

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj në një deklaratë për mediat ka bërë me dije se protesta e opozitës i krijoi terren grupeve kriminale për veprim, pasi e spostoi vëmendjen e Policisë së Shtetit nga goditja e grupeve kriminale drejtë një proteste të paligjshme.

Lleshaj: Tirana përjetoi një ngjarje të pazakontë dhe një protestë të dhunshme. Ajo pati shumë më tepër dhunë dhe gtregon dëshpërimin e organizatorëve të protestës. Prandaj pati më shumë masa. Protesta u zhvendos në mënyrë tinëzare nga Kryeministria, drejt Parlamentit dhe duke krijuar

Nga ana e organizatorëve që nuk kishin marrë asnjë masë në bazë të ligjit. U pa qartë që në vend të marrjes së masave kishin organizuar grupe sulmi. Gjatë protestës u bënë thirrje për revolucion, dhunë, antikushtetuese, që e shoqërojnë prej vitesh këtë vend. U përdor një skenar i tërë lëndësh shpërthyese, që  kanë shkaktuar një sërë dëmesh. 

Protesta edhe një herë kontribuoi për ta zhvendosur fokusin e Policisë, nga lufta kundër grupeve kriminale drejtë një proteste të paligjshme. Organizatorët arritën që t’i krijojnë një zonë komoditeti dhe të favorshme grupeve kriminale. 

Policia e Shtetit dha një shembull kuptimplotë.