Lushnje/ Fermerët përplasen fizikisht me policinë

0
151

Momente tensioni në Lushnje gjatë protestes së Sindikatës së Fermereve të Bashkuar. Të grumbulluar tek rotundome Savrës, fermërët e ardhur nga disa zona të Myzeqese janë përplasur me policinë.

Forcat e rendit nuk kanë lejuar që ata që bllokojnë rrethrrotullimin dhe mes palëve ka pasur incidente. Pavarësisht se në një moment fermeret canë rrethimin, forcat e rendit shumë shpejt I zhvendosen në anë të rrugës.

Sindikata e fermereve vazhdon të shprehe protesten e saj mbi politikat, sipas saj, aspak mbështetese të qeverisë ndaj tyre.

Ajo thotë se kjo proteste vjen si nevoje e faktit që qeveria nuk ka dënjuer ti ktheje përgjigje kërkesave dhe shqetësimeve të vazhdueshme të sindikates mbi politikat agrare aktuale.

Sindikata thotë se ka bërë një kërkesë me 5 pika për zgjidhjen e problemeve të fermerit por nuk ka marrë asnjë sinjal reagimi nga institucionet. Fermeret thonë se e ndjejnë veten të braktisur nga shteti që nuk po i mbështet me subvencione direkte dhe politika të tjera mbrojtëse mbi prodhimin e tyre.