Maqedonasit nga Diaspora apel për protesta masive

0
6

Diaspora maqedonase bën thirrje për protesta masive, për mbrojtjen e emrit dhe mos ndryshimin e Kushtetutës. Në deklaratëb e tyrë për shtyp kërkohet që të gjithë maqedonasit pa dallim feje dhe përkatësie politike të dalin dhe të ngrenë zërin kundër qeverisë shkatërrimtare dhe  jolegjitime  të Republikës së Maqedonisë. Në deklaratë thuhet se protestat do të fillojnë nga që nga dita e hënë dhe do të vazhdojnë ditët në vijim.