Mattarella: BE-ja të trajtojë çështjen e riatdhesimit të azilkërkuesve

0
5
Il presidente della Repubblica Sergio Mattarella in occasione dell'intervento all'inaugurazione dell'anno scolastico 2019/2020, L'Aquila, 16 settembre 2019. ANSA/GIANDOTTI/US QUIRINALE ++ NO SALES, EDITORIAL USE ONLY ++

Presidenti Italian, Sergio Mattarella ka theksuar nevojën për ndarjen e përgjegjësisë për të menaxhuar fluksin e migrantëve, duke argumentuar se BE-ja duhet të trajtojë çështjen e riatdhesimit të azilkërkuesve, kërkesat e të cilëve janë refuzuar pas takimit të tij të mërkurën me homologun e tij gjerman, Frank-Walter Steinmeier.

“Ne mendojmë se është e nevojshme që vendet të ndiejnë përgjegjësinë për të aktivizuar mekanizmat e përbashkëta të rishpërndarjes dhe që Bashkimi Europian duhet të marrë përsipër detyrën e riatdhesimeve…për ata që nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në BE”, deklaroi Mattarella.

“Tensionet e tregtisë dhe kërcënimi i luftërave tregtare krijojnë rrethana veçanërisht të komplikuara, kështu që është e nevojshme që të merren masa që stimulojnë tregjet e brendshme dhe të zhvillohen investime për të ruajtur ekuilibrin e ekonomive të vendeve”, deklaroi presidenti italian Mattarella lidhur me situatën ekonomike.