Mbi transparencen dhe mirëadministrimin e fondeve buxhetore ne TKE

0
8

TKE eshte nje nder 12 teatrot ne Shqiperi qe merr me pak se 3% te buxhetit qe alokohet per 12 teatrot e vendit.

TKE realizon gjate vitit buxhetor me shume se gjysmen e shfaqeve qe jepen ne tere rrjetin e teatrove  ne shqiperi.

Ne konkursin  per  ruajtjen e vendit te drejtorit te TKE,  drejtori aktual  Londo, u gjend perpara nje komisioni te perbere nga Drejtoresha e Operas, Drejtori i Teatrit te Kukullave dhe Dy punonjese te Ministrise se Kultures si dhe menaxheres se “Sahatit te Tiranes”. Punonjese Bashkie e  Tiranes. Kandidature tjeter konkurente,  ishte dhe Jonida Beqo,  drejtoresh aktuale e Teatrit te Metropolit te themeluar nga Zoti Londo 10 vite me pare.  Te tre keto teatro; Teatri i 0peras  Teatri i Kukullave dhe Teatri i Metropoit te marra se bashku kane organike nje personeli 14 here me te madhe se TKE dhe konsumojne nje buxhet 20 here me te madh se TKE. Te treja te marra se bashku zhvillojne  ne vit 20% me pak shfaqie se TKE. Komentet jane te teperta ose vini duart ne koke e merrni arratine ne kete kohe emigracioni masiv.