Mbyllet greva e urisë në Ballsh, u jepen disa rroga punonjësve

0
48

Qindra punonjës të rafinerisë së naftës në Ballsh protestuan për ndërprerjen e punës në uzinë. Shkak për këtë është bërë mos furnizimi i uzinës me naftë bruto. Prej 10 ditësh naftëtarët u futën në grevë urive duke i kërkuar qeverisë shlyerjen e pagave për tre muaj dhe rikthimin në punë. Disa nga naftëtarët shfaqën probleme të rënda shëndetësore, por nuk hoqën dorë nga greva. Madje ata paralajmëruan përshkallëzim të protestës për të cilën thanë se pjesë e saj do të ishin gratë dhe vajzat nëse nuk merrnin asnjë zgjidhje nga qeveria.

Ndërkosë ditën e sotme naftëtarët kanë njoftuar mbylljen grevës së urisë në Ballsh.Burime për abcnews.al bëjnë me dije se ka kaluar paga për tre muajt, por naftëtarët paralajmërojnë vazhdimim të protestës për nisjen e punës në Uzinë.